Tranum Mølle Destilleri har sit navn fra møllen i Tranum ca. 35 km. vest for Aalborg. Møllen er efter sigende opført i starten af 1800-tallet, da der var et lokalt behov for at få malet korn. Destillatør Ulrik M. Schade og hans familie overtog ejendommen i 2001, og i 2018 bliver møllen indrettet med bryggeri og rum til destillationsapparater.

Prisvindende gin

Sortimentet af gin, der indtil videre består af de 4 varianter Trinity, Botanic, Spicy, og Scuttlebutt, modtog allerede året efter indvielsen af destilleriet flotte guld- og sølvpriser bl.a. ved Berlin Internatonal Spirits Competition og Asia International Spirits Competition.

Redesign af logo og visulle virkemidler

Der har været småjusteringer til bomærket, dvs. selve logoformen, hvor historien og det traditionelle er gjort mere rustik og tilføjet noget patina. Navnetrækket har derimod fået en mere moderne og tydelig "håndværks-feeling" med en helt ny typografi, hvor vi bl.a. er gået fra minuskler til majuskler. Typografien har et klassisk grotesk skrifttype udseende, dog med rødder tilbage til 1920'ernes bootleggers i Chicago, og passer på denne vis ganske udemærket til et destilleri. Stilmæssigt er skriften meget kondenseret og smal, hvilket også går godt til det forholdsvis lange firmanavn.

Etiketter med personlighed

Hver variant har sin egen personlighed, imens man tydeligt kan se et "familiebånd". Det visuelle sprog er tydeliggjort ved at fastsætte fælles typografi samt placeringer af bomærke, tekster og rammevariationer. Netop rammerne er det, der tydeliggøre den enkelte gin, snaps eller akvavit. Det betyder også, at der i designet er taget højde for, at der vil komme flere smagsvarianter til med tiden.

En tydelig genkendelighed

Udover etiketterne, er der også lavet tryksager, bl.a. en lille brochure med årets produktudvalg, en brochure med lækre opskrifter, visitkort og rollups. Alt dette relaterer til identiteten hos Tranum Mølle Destilleri, imens der ikke varieres i farverne hér.

Webshop i Shopify

Selvom vi hos Kong Gulerod Reklamebureau elsker at lave store og forkromede løsninger, er det ikke altid vejen frem. For Tranum Mølle Destilleri, der kan betegnes som en "SMV-virksomhed", hvor der er investeret meget i forvandlingen, har de været glade for muligheden for en temabaseret løsning i Shopify som vi efterfølgende kunne tilpasse den visuelle identitet.

Besøg tranummølle.dk
Under mødet gik dialogen bl.a. på hvad det var jeg ønskede at udtrykke med det nye design. Snakken med folkene fra Kong Gulerod var helt i øjenhøjde. Forløbet og kemien mellem os, blev helt som jeg havde håbet...

Brug for yderligere information?

Har du spørgsmål eller overvejer du at starte et projekt, så tag kontakt til mig. Jeg bider ikke.

Erik Vestergaard Andersen

Kontakt

Art Director   |   Rådgiver   |  Partner
Erik Vestergaard Andersen

24 47 24 33 ea@konggulerod.dk