Steenbergs facade

Et boutiquehotel med historie og sjæl

På havnen i Nykøbing Mors ligger det mere end 150 år gamle havnepakhus. Pakhuset blev bygget i år 1850 til at huse alverdens gods – bl.a. store mængder korn og salt, som kom fra de skibe der lagde til kaj. Det er også derfor at store læsseluger og små vinduer pryder bygningens front.

I dag huser pakhuset ’Steenbergs Hotel & Brasserie’, som er et lille boutiquehotel renoveret fra inderst til yderst, med respekt for husets sjæl med bl.a. de synlige og robuste trækonstruktioner.

Besøg steenbergs.dk
Steenbergs hjemmeside macbook mockup

Arkitekturen som inspiration

Steenbergs Hotel & Brasserie flyttede i efteråret 2020 ind i det gamle pakhus. Inspirationen til logo og bomærke skal primært findes i bygningens arkitektoniske fremtoning.

Det gør sig især gældende for de mange små og fladbuede vinduer, som sirligt er placeret rundt om på bygningen. Til at understøtte den enkle form til bomærket, er valgt en serif font med karakter. Adobe fonten – Utopia, tager sin inspiration i 1800-tallets brug af kontrastfyldte strøg. Med dens elegance og seriøsitet klæder den bygningens kalkmalede ydre.

For at trække et tidssvarende element ind i logoet, er hotel & brasserie skrevet med en stilren geometrisk skrift uden fødder, som gør det letlæseligt og moderne i udtrykket. Der er tilføjet 3 stjerner, for at indikerer at det er en 3-stjernet oplevelse.

Men det er ikke bare den grafiske udformning af logoet der indeholder historie, det gør navnet også. Steenbergs er nemlig efter sigende, efternavnet på den bygherre der skulle have grundlagt pakhuset.

Brug for yderligere information?

Har du spørgsmål eller overvejer du at starte et projekt, så tag kontakt til mig. Jeg bider ikke.

Erik Vestergaard Andersen

Kontakt

Art Director   |   Rådgiver   |  Partner
Erik Vestergaard Andersen

24 47 24 33 ea@konggulerod.dk