MOKKA T Chokolade Kong Gulerod Reklamebureau MokkaT01

Lækkert website til MOKKA T fra Kong Gulerod

MOKKA T er en lille delikatessebutik lokaliseret i hjertet af Horsens. MOKKA T er ejet af Dorthe Frederiksen, som kun serverer det bedste af det bedste inden for kaffe, te, chokolade, vin o.lign. 

Dorthe kontaktede Kong Gulerod Reklamebureau for at få en ny hjemmeside med et webdesign, der kunne matche hendes lækre produkter og overholde deres designmanual. Med så mange produkter er det nødvendigt med et brugervenligt kontrolpanel (CMS), sådan at MOKKA T’s personale kan vedligeholde indholdet. Da det er et Umbraco-baseret website, er det desuden muligt at udvide med en webshop på et senere tidspunkt.

MOKKA T Tablet Website Kong Gulerod Reklamebureau mokka-t-tablet

Fede billeder – fedt udtryk!

Dorthe ønskede et råt og rustikt udtryk, så hun hyrede en fotograf til at tage billeder af hendes butik og produkter.

Dorthe ville have billederne i fuld fokus på hendes nye website. Vi løste hendes ønske med en mosaik på forsiden og på produkternes undersider. På forsiden bliver brugeren præsenteret for flere flotte billeder af hendes produkter, som derfor får hovedrollen på hendes website.

Hosting-kabale

Virksomhedens tidligere website var udviklet med programmeringssproget PHP, der typisk kører på en Linux-server med Apache-webserver, mens det nye website er en Umbraco-løsning, der som regel kører på en Windows Server med IIS-webserver.

Kong Gulerod Reklamebureau tilbyder hosting af websites med daglig backup af billeder, dokumenter, andre filer samt databaser med indhold. MOKKA T ønskede at benytte et eksternt hostingselskab og dermed selv varetage ansvaret for backup og gendannelse i tilfælde af nedbrud.

Da det ikke var muligt at køre det nye website hos hendes eksisterende hostingselskab, måtte hun tegne endnu en hostingkontrakt. Vi kan som regel håndtere eksterne hostingudbydere, når vi får de rette oplysninger med logins, hvilket også var tilfældet her.

Der opstod en problemstilling, da hendes e-mails blev opbevaret og håndteret af det oprindelige hostingselskab. Den nemmeste løsning var at lade e-mail-serveren blive hos dem for at undgå flytning af e-mails og opsætning af samtlige computere, tablets og mobiler, der bliver brugt til at tjekke e-mails.

Denne løsning krævede dog korrekt opsætning af DNS-server, hvilket Kong Gulerod Reklamebureau fik adgang til og håndterede for MOKKA T.

Teknikaliteter

MOKKA T har ejet domænet mokka-t.dk siden 2006 og er ud over det primære domæne i besiddelse af 5 domænealias så som mokka-te.dk. Som det ofte er tilfældet, når vi overtager webløsninger, var flere af MOKKA T’s domænealias ikke sat korrekt op. Dvs. hvis kunden besøgte domænet gennem et domænealias, blev hun mødt af et pladsholder-website eller en fejl.

Vi sørgede for at sætte alle domænerne op til at pege ind på www.mokka-t.dk via 301-redirects.

Ingen tårer over spildt Google-juice

Når du som MOKKA T skal erstatte dit website med et nyt website, der indeholder tidssvarende og søgevenlige URL’er (internetadresser), er det vigtigt at sørge for, at der bliver opsat 301-redirects fra de gamle internetadresser til de nye.

Googles søgerobotter kan ikke selv regne ud, at internetadressen www.mokka-t.dk/Kaffe-sortiment er flyttet til www.mokka-t.dk/produkter/kaffe.

Jo længere tid dit website og din produktside (eller anden underside) har eksisteret, desto flere point har du sparet op hos Google Søgning – det som kaldes Google-juice.

Hvis du ikke sørger for, at gamle adresser peges over på de nye, så går alle point tabt, og du må starte forfra med at rangere på bestemte søgeord så som kaffe.

Læs mere om websites Besøg mokka-t.dk

Brug for yderligere information?

Har du spørgsmål eller overvejer du at starte et projekt, så tag kontakt til mig. Jeg bider ikke.

Erik Vestergaard Andersen

Kontakt

Art Director   |   Rådgiver   |  Partner
Erik Vestergaard Andersen

24 47 24 33 ea@konggulerod.dk