ID Do you have identity? Kong Gulerod Reklamebureau ID MODEL 01

Do you have identity?

En af de helt store og professionelle tekstilvirksomheder i Danmark, valgte i 2010 at etablere samarbejde med Kong Gulerod. Samarbejdet indeholdt strategiske og praktiske opgaver og der blev arbejdet i teamwork med virksomhedens interne marketingafdeling.

De strategiske visioner blev lagt, markedsføringsplanen blev rullet ud i de kommende år. Der skete en synlig opgradering af markedsføringen og den måde man opererer på.

Det blev til en hel anden måde at producere kataloger, interagere på internettet, opbygge stærke relationer til kunder og leverandører og i det hele taget agere endnu mere som den moderne og succesfulde virksomhed man er.

RID - tidligere REXHOLM - blev grundlagt i slutningen af halvfjerdserne, hvor vi også var med til at designe de første logos for virksomheden. Siden dengang er virksomheden vokset støt og er i dag velkonsolideret og stadig ekspanderende.

Identitetsarbejde

Starten gik med at finde ind til kernen i hvorfor produktserierne overordnet hedder ID Identity.

Ideen udspringer af, at alle produkter som udgangspunkt er non-label eller med andre ord IDs eget label som T-Time, Game, Silenzio, Patrol, Nassau og Yes. Disse produkter får først identitet, når forhandlerne giver dem print, brodering eller andre måder at mærke tøjet så det får identitet.

På baggrund af denne proces er det naturligt først at spørge "DO YOU HAVE IDENTITY?"

Hvis ikke så kan ID hjælpe dig og hvis du har så bringer vi budskabet videre.

Designet

ID havde et stærkt ønske til det nye design - den måde der fremadrettet skulle brandes på og det hed i al sin enkelthed "Vi vil ligge foran". Foran alle andre i samme branche.

Det gav allerførst en lang proces med at finde ind til det udtryk, der nu skulle bringe virksomheden og produkterne op i tempo og ind på de rigtige hylder.

Resultatet blev et ganske anderledes design end man før havde brugt og endda brugt gennem en del år. Her havde man en tradition for at bruge smilende modeller i forskellige situationer med diverse udgaver af produkterne. Den nye tankegang er at holde det hele simpelt og overskueligt - som et godt salgsværkstøj!

Vi valgte at streetcaste nye modeller og valget af fotograf faldt på den uhyre dygtige og meget energiske fotograf fra Klitmøller, Mette Johnsen, som har taget opgaven helt fra bunden og løftet den visuelle side op på et niveau, der ligger mange klasser over, hvor det plejer at ligge.

Kataloggenerering

Det nye hovedkatalog og senere alt andet markedsføringsmateriale blev produceret i Kong Gulerod nye software for kataloggenerering med navnet GAP.

Her kunne marketingafdelingen bygge et helt katalog direkte gennem en browser. Alle billeder og filer opbevares centralt og alle sider i alle kataloger bygges i alle sprog og genereres direkte ud til tryk-pdf og sendes umiddelbart til trykkeriet derefter. Det skaber en stram styring og et kontinuerligt flow i produktionen, hvor designet aldrig hopper af og bliver udvandet.

Hvor man før måtte nøjes med at se alle farverne i kollektionerne i små frimærker, er alle produkter nu synlige i alle farver, så beslutningen bliver meget nemmere for forhandler og kunde.

Marketingstrategi

Samtidig med, at der blev udviklet nyt design, fik vi også styr på hvordan hele marketing indsatsen skulle sætte op over de kommende år. Vi fik kigget på kundetyper, kundesegmenter, kundesammensætninger, primære indsatsområder, tidsstyrede indsatser og koordinerede elementer i hele markedsføringen. Vi fik gennemgået ideen til et nyt loyalitetsprogram, som tog udgangspunkt i det klassiske med kundernes omsætning og benefits fra virksomheden, når man havde opnået de forskellige omsætningstrin.

I det hele taget et bedre overblik og mulighed for at få mere ud af økonomien. Virksomheden sparede et millionbeløb i årene efter.

Besøg id.dk

Brug for yderligere information?

Har du spørgsmål eller overvejer du at starte et projekt, så tag kontakt til mig. Jeg bider ikke.

Erik Vestergaard Andersen

Kontakt

Art Director   |   Rådgiver   |  Partner
Erik Vestergaard Andersen

24 47 24 33 ea@konggulerod.dk